Pääkirjoitus 2/2010 – Kotimaisuus arvossaan

Pääkirjoitus 2/2010 – Kotimaisuus arvossaan

Vanhat Koneet -lehden ensimmäisen numeron työstäminen oli pitkä prosessi, ja kun suuria ponnisteluja vaatinut lehti saapui vihdoinkin Lehtipisteisiin, oli toimituksen tunnelma enemmän kuin jännittynyt.

Toki usko uuden tuotteen kiinnostavuuteen ja tarpeellisuuteen oli vahva, mutta lukija on lopulta se, joka ratkaisee uuden julkaisun tulevaisuuden.

Ensimmäiset kommentit lehdestä putkahtivat sähköpostiin heti ilmestymispäivänä, ja siitä lähtien on postia ja puheluita tullut tasaiseen tahtiin. Pääosin palaute on ollut positiivista, ja se on ollut omiaan lisäämään lehteä tekevien ihmisten intoa entisestään. Joukossa on ollut myös runsaasti rakentavia kehitysideoita sekä juttuehdotuksia, joista nöyrin kiitos jokaiselle lähettäjälle. Kehuja, kritiikkiä ja juttuehdotuksia kannattaa lähettää jatkossakin, sillä harrastajien sekä lukijoiden mielipiteillä tulee jatkossakin olemaan merkittävä osuus Vanhojen Koneiden sisällön kehittämisessä.

Eniten kiitosta on tullut sisällön ja tekijöiden kotimaisuudesta, ja onkin ilo huomata, että niinkin suuri joukko lukijoita tahtoo jatkossakin lukea tarinoita kotimaisista harrastajista ja heidän koneistaan. Toinen kiinnostava aihe on pitkän Suomi-historian omaavat koneet sekä tietenkin kotimaiset laitteet. Näitä kaikkia tulee esiintymään lehden sivuilla myös jatkossa. Sillä jos ei suomalainen lehti kirjoita Tiekarhujen ja muiden maassamme valmistettujen laitteiden historiasta, niin kukas sen tekee?

Toimitus arvostaa kotimaista työtä ja tekijöitä myös käytännön tasolla. Kädessäsi oleva lehti on kotimainen muutenkin kuin sisällöltään: sen paperi on valmistettu Suomessa ja myös painotyö on tehty alusta loppuun Suomessa. Tunnustuksena tästä lehdelle on myönnetty korkeasta kotimaisuusasteesta kertova Avainlippu-tunnus. Näin kannamme oman kortemme kekoon suomalaisen työn puolesta.

Lue koko artikkeli lehdestä! Tilaa kotiisi | Etsi lähin myyntipiste